CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, June 4, 2012

Lapar

Lapar. Lapar. Lapar. Situasi biasa bila tiba bulan Rejab & Syaaban. Time nila baru sibuk na ganti puasa. Mengata diri sendiri. Tadi time lunch time sempat berpesan kepada rakan sekerja yang kesemuanya lelaki supaya hari ni diorang bole pegi makan kat fourt court je. Tayah pegi tempat makan sedap sedap sebab saya tade. Ehhh. Sungguh diktaktor. So sorang sorang kat ofis belek kamera mengimbau kembali gambar makanan yang diambil sepanjang bulan lepas... Saja siksa diri sendiri...

Nasi lemak sambal sotong tambah telur mata. Menu wajib breakfast seminggu sekali beli kat  stall  makcik  feveret tepi corner glenmarie.

Lamb Chop. Menu gemok sebenarnya. Tumpang sekaki.

Terung Balado. Masa my parents pegi Kazakhstan tempoh hari. Saya tinggal  rumah sorang seminggu. Hari2  tapau nasi bungkus. Satu hari saya rasa na makan makanan rumah. Mengidam terus beli terung. Kukus terung. Buat sambal dia blend lada hidup, cili padi, garlic, perah limau, garam & gula. Tumis sambal sampai garing then tuang atas terung.. Makan dengan nasi panas.Perghhh this is definitely better than wong solo!

Chicken Parmagiana. Grilled chicken topped by meatloaf and baked mozarella cheese on top. Served with fries, coleslaw, olive oil salad, & black pepper sauce. This is a MUST TRY meal if u go Dave Deli. Seriously recommended. Sumpah sedap.

@Murni Sunway. Mine was Aglio Olio Spag with Chicken Chop. Failed. Adeke  olio dia berkuah?? But my fren  punya sambal udang  yang pinggan depan tu with bihun was superb! 

Mee kari & Soto @ Curve. I love sotooooooooooooo. Hidup orang Johor! Ehh tiber

Burger Bakar for beginner. Try beger bakar yang area Subang dulu. Sedikit tasteless. Pasni baru layak na try burger otai, kaw kaw, rawang, YB, or yang seangkatan dengannya. Bila la na tercapai pegi makan burger bakar secara berjemaah ni kawan kawan.....

Nasi Minyak. Thou banyak gile walimah bulan ni. I must say this is the best!! Kenduri kat  kampung,  dia punya masak sedap weyh. Catering Pak Engku seratus lebey 1 kepala pon taley celen tau . Wpun ta tolong rewang, i siap masuk dapur terbuka lawat kawasan masak. Sedap gila. Datang pukul 10.30pagi makan Nasi minyak panas panas baru keluar periuk, gulai kawah daging kari, ayam merah, asam pedas tulang, sambal tempoyak melaka, rendang kacang panjang, dalca daging, ohhhhh my. Nangis jap teringat.

Always my comfort food. A bowl of creamy mushroom soup with garlic bread.





Nota Kaki : Okay few more hours to go. Bertahan Sabya!!!! Bulan latih diri sebelum Ramadhan :)

0 comments: